Domus Avinyó

THE REVEALING OF A BARCELONA TREASURE

Brand experience

The discovery of the buried roman ruins deep down in a municipal building, a residence next to the old city mural, made it necessary to create a design combining public access and administrative offices.

client

Ayuntamiento de Barcelona

industry

Culture

branlovers

Vora

work

Space design

Space design

The space containing the site has been museumized, and the ground floor of the building has been redistributed to configure the spaces for approaching the site from the lobby. Spaces that have a dual use: circulation and services of the building during the week, and antechamber of the site when it is open to the public.

The access occurs through a sequence of lobbies that refers to the roman distributional system of the main spaces of the domus and Roman villas. The halls, of noticeably square proportions and changing heights, are connected by means of deep and low doorways, which refer to the massiveness of Roman architecture.